Най-успешният модел на японската марка получи множество подобрения От лансирането

...
 
Най-успешният модел на японската марка получи множество подобрения От лансирането
Коментари Харесай

Nissan Qashqai стана агресивен отвън и изтънчен отвътре

  Най-успешният модел на японската марка получи голям брой усъвършенствания
От лансирането на Nissan Qashqai през 2007 година са продадени над 2,3 милиона автомобила. Въпреки че от появяването му на пазара са навлезли над дузина почтени съперници, през днешния ден Qashqai е най-продаваният кросоувър в Европа с пазарен дял над 10,3%. Освен това Qashqai е най-успешният модел в 83-годишната история на Nissan Европа.

Моделът завоюва над 80 награди, в това число 19 трофеи „ Автомобил на годината ”. По случай 10-годишното водачество в сегмента на кросоувърите, Nissan Qashqai получи всеобхватни усъвършенствания, които се базират на задълбочената противоположна връзка от клиентите. Те са направени за одобряване на позицията му на най-продаван кросоувър в Европа.

 
 Фаровете откъм гърба са със светлинен претекст с форма на бумеранг, уголемен с тримерен резултат на лещите. Фаровете откъм гърба са със светлинен претекст с форма на бумеранг, уголемен с тримерен резултат на лещите.
 

С актуализирания кросоувър Nissan Qashqai, японците вкарват основни усъвършенствания в характера на автомобила. Новостите се показват в модерния екстериорен дизайн, по-високото качество в интериора и усъвършенстваните динамични параметри. Сега Qashqai е оборудван с цялостен набор от първокласни функционалности, като са добавени и нови интелигентни технологии за сигурност за лидера. От началото на 2018 година за Qashqai ще се предлага технологията за самостоятелно ръководство ProPilot, която управлява завиването, ускорението и прекъсването при придвижване в една лента на автомагистралата. Това ще даде на клиентите по-голяма сигурност, усъвършенстван надзор и по-голяма независимост по време на огромно запушване.

 
 Цветовата палитра на Qashqai е разширена с новия цвят блестящо синьо, който като че ли се слива с небесната синева. Цветовата палитра на Qashqai е разширена с новия цвят блестящо синьо, който като че ли се слива с небесната синева.
 

Външният тип на Nissan Qashqai е доста освежен, като общата визия, която основава, е за по-спортен и изтънчен динамичен жанр. Цветовата палитра на Nissan Qashqai е разширена с два нови ярки цвята – блестящо синьо (на снимките) и кестеняво бронзово. Отпред изпъква променената V-образна радиаторна решетка с по-голямо логото на Nissan. Бронята и предният похлупак са по-агресивни, фаровете са ревизирани, а новите LED светлини са получили формата на бумеранг. Светлините за мъгла към този момент не са кръгли, а правоъгълни. Адаптивните фарове покачват сигурността през нощта. Светлините откъм гърба също са с претекст във формата на бумеранг.

 
 В интериора изпъква новият D-образен волан, има ново табло, а материалите са с по-високо качество. В интериора изпъква новият D-образен волан, има ново табло, а материалите са с по-високо качество.
 

Подобренията в интериора на актуализирания Qashqai се показват в нова настройка на таблото и централната подпора, нови материали с по-високо качество и съвременни интелигентни технологии. Новото най-високо равнище на съоръжение Tekna+ разполага със седалки, тапицирани с висококачествена кожа Nappa с първокласна триизмерна обработка за централните панели. Новият D-образен мултифункционален волан е с хромирана украса. На него е инсталиран 4-посочен контролер за екрана на лидера, за по-интуитивно прилагане. Навигационната система със 7-инчов пъстър сензорен екран в този момент предлага образован потребителски интерфейс. Като алтернатива има нова премиум аудиосистемата BOSE със 7 високоговорителя в автомобила.

 
 Мултимедийната система със 7-инчов екран предлага образован потребителски интерфейс с навигация. Мултимедийната система със 7-инчов екран предлага образован потребителски интерфейс с навигация.
 

Обновеният Nissan Qashqai се предлага с ефикасни мотори, като всеки мотор употребява турбокомпресор, с цел да се понижи работния размер, нездравословните излъчвания и разхода на гориво, като по едно и също време с това резервира отлична динамичност с водещи в класа излъчвания CO2. Двигателната гама се състои от два бензинови и два дизелови елемента, с опция за избор сред две или четири задвижващи колела. Най-малкият бензинов мотор е 1.2 Turbo със 115 к.с., а по-мощният е 1.6 Turbo със 163 к.с. И двата турбомотора се комбинират единствено с предно предаване и 6-степенна ръчна скоростна кутия, като за по-малкия се предлага и новата безстепенна автоматизирана трансмисия X-tronic CVT.

Турбодизеловите мотори са 1.5 dCi със 110 к.с. и 1.6 dCi със 130 к.с. Клиентите могат да избират сред 6-степенна механична скоростна кутия или автоматизирана трансмисия X-tronic CVT, като единствено разновидността с механична кутия се комбинира със задвижване на всички колела 4х4.

 
 Багажникът е с двоен под, размерът му е 430 литра, а при прегъване на задните седалки нараства до 1598 литра. Багажникът е с двоен под, размерът му е 430 литра, а при прегъване на задните седалки нараства до 1598 литра.
 

Най-динамичен е турбодизеловият елемент 1.6 dCi 130, който се предлага и със задвижване 4х4. Този мотор е с оптималната мощ 130 к.с. и оптимален въртящ миг 320 Нм реализира съвършен баланс сред висока динамичност и изключителна спестовност на гориво. Спринтът от място до 100 км/ч лишава малко над 10 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч изисква не повече от 8 секунди. Темпераментният темперамент на мотора се усеща най-добре при старта от място, при нанагорнище на хълм и при изпреварване с лимитирана видимост. Във версията с 6-степенна механична кутия и двойно предаване 4х4, междинният разход е едвам 4,9 л/100 км.

 
 Пътното държание е по-рафинирано, с помощта на модификациите по окачването и амортисьорите. Пътното държание е по-рафинирано, с помощта на модификациите по окачването и амортисьорите.
 

Фейслифтът на Nissan Qashqai е получил редица усъвършенствания, които са съдействали за  превъзходните пътни характерности. Автомобилът вози плътно и удобно, без значение от пътната настилка. Кормилната система е изцяло модифицирана и е настроена по този начин, че обезпечава по-естествено чувство при шофиране. Това е довело до по-пряка противоположна връзка от завиващите колела. Пътното държание е по-рафинирано, с помощта на модификациите по окачването, амортисьорите и системите за завиване. Внедрените в купето абсорбиращи материали и увеличената дебелина на стъклата са довели до понижаване на шума от колелата, мотора и вятъра. Новият Qashqai още веднъж се предлага със система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4-i, която обезпечава сцепление при всевъзможни условия, изключително през зимата.

 
 При модела с 6-степенна механична кутия и двойно предаване 4х4, междинният разход е едвам 4,9 литра на 100 км. При модела с 6-степенна механична кутия и двойно предаване 4х4, междинният разход е едвам 4,9 литра на 100 км.
 

Обновеният Nissan Qashqai към този момент се предлага в България и още веднъж ще се бори за короната в сегмента на кросоувърите, не на последно място и с допустимата си цена, започваща от 33 290 лв. за бензиновия модел с предно предаване и 48 990 лв. за дизеловия вид на кросоувъра със задвижване 4х4, комбинирани с 6-степенна ръчна скоростна кутия.

 
 Турбодизеловият елемент 1.6 dCi е с оптималната мощ 130 к.с. и оптимален въртящ миг 320 Нм. Турбодизеловият елемент 1.6 dCi е с оптималната мощ 130 к.с. и оптимален въртящ миг 320 Нм.
 

Nissan Qashqai 1.6 dCi 4x4 N-Connecta

1,6-литров 4-цилиндров турбодизел

6-степенна механична скоростна кутия

130 к.с. оптималната мощ при 4000 об/мин

320 Нм въртящ миг при 1750 об/мин

10,5 секунди ускоряване от 0-100 км/ч

190 км/ч оптималната скорост

4,9 л/100 км междинен разход на дизел

129 г/км излъчвания на СО2

54 140 лв. цена на модела
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР